Tele Vue Barlowlinser

2o3tumBarlow.jpg (12146 bytes)En riktigt konstruerad Barlowlins gör underbara ting. För det första ökar den förstoringen och behåller samtidigt eyerelief. För det andrar ökar den teleskopets f-tal, vilket förbättrar okularets skärpa. För det tredje så kan man vid konstruktionen kompensera för optiska "fel" i okularet.

Tele Vue's 2-tums 2x BIG Barlow och 1.25-tums 2x och 3x är tillverkade av glassorter av högindex typ. Ytorna är antireflexbehandlade för att garantera optimal korrektion, exceptionell kontrast och praktiskt taget ingen ljusförlust. Tele Vue's Barlowlinser fungerar mycket bra även med snabba instrument.BigBarlow2.jpg (11318 bytes)For glasögonbärare är BIG Barlow perfekt för att dubbla förstoringen och ändå behålla 2-tums okularens stora eyerelief (jämför t.ex. 55mm Plössl, 27mm och 35mm Panoptic (måste kombineras med Panoptics Barlow Interface) och 20mm Nagler Typ 2.

Barlowlinserna är parfokala med Tele Vues egna okular och BIG Barlow levereras med en 2" - 1.25" parfokal-adapter. BIG Barlow har 48mm invändig gänga för filter och låsskruv. Båda 1.25-tums Barlowlinserna har invändig gänga för 1.25-tums filter.

 

 

 

Nyhet!  5x Powermate

powermate.jpg (9620 bytes)Under våren 1998 introducerar Tele Vue 5x Powermate — en Barlowlins som ökar ditt okulars och teleskops förstoring med hela fem gånger! För några år sedan hade inte någon trott att det var möjligt att konstruera en högkvalitativ barlowlins med dessa prestanda. Hursomhelst, ingenting tycks vara omöjligt för Al Nagler, optikkonstruktör, grundare och ägare av Tele Vue.

5x Powermate är konstruerad med 4 optiska element (3 eller 2 är normalt i en "vanlig" barlowlins). Ett 22 mm Panoptic okular blir med 5x Powermate ett 4.4 mm med samma eye relief (ögonavstånd)! Barlowlinsen är testad för att fungera med full kvalitet i f/4-optik.